Sunday, 29 January 2012

Kehangatan AJL 26

Assalamualikum..pe kaba uoollss??harap uools sihat walafiat ye..ameen..;D

Entri kali ni I terasa nak berkongsi ngan uoll kehangatan anugerah juara lagu(AJL 26) yg bru je berlngsung malam td..apa pendapat uoll pasal persembahan malam tu? (bg yg menontonla)..sebelum tu, bg uooll yg x tahu mlm td gak ada ceramah oleh Ustaz Azhar Idrus kat Masjid negeri S.alam..( I dpt taw last minute,x berksmpatan nak g..Alhamdullilah I ucapkan pada sapa yg berjaya menghadiri majlis ilmu berkenaan..)..lepas ni,bolehla uol2 yg g sana tu kgsi2 ilmu uol ea..orriiitteee??

Berbalik pada kehangatan AJL26..semua sedia maklum pemenang tahun ni dirangkul oleh artis pujaan I,x len x bukan HAAAFIIZZ..dengan lagunya Awan Nano..kemenangan Hafiz sememangnya boleh dijangka dengan kehebatan vokalnya yg sngguh luar biasa dan berbekalkan sebuah lagu yg sangat puitis oleh komposernya..;)

Bagi uool yg terlepas AJL26 td,x pe..usah khuatir..I akan updatekan kat uool pemenang2 bgi setiap kategori..

Pemenang2 AJL 26 mengikut kategori:
CrhF1 SENARAI 12 LAGU FINALIS AJL 26

  • Anugerah Khas Artis Mobile Terbaik Celcom: Edri Abd Halim- Sedetik Lebih
  • Persembahahan Terbaik: Alyah-Kisah Hati
  • Vokal Terbaik: Hafiz-Awan Nano
  • Tempat Ketiga: Faizal Tahir- Karma
  • Naib Juara: 3 Suara ( Jac/ Ning/ Shiela Amzah)- Beribu Sesalan
  • Juara: Hafiz- Awan Nano                             

Kepada semua pemenang TAhniah diucapkan..yg kalah..besala adat pertandingan..cuba lgi yer..;D

Melaka..Here We Come (part 2)

Salam sumanya..disebabkan trllu pjg entri sudah,terpksala I wat part 2..enjoyy ye..

kalo dalam part 1,I ceritakan apa yg jadi ngan weol kat Melaka..x besla kan kalo x dihiasi ngan gmbar2 weol yg comel lotte  ni..;p so uol check up the pictures..;D




yeahh..pengembaraan bermula..;D

hot model uooll..;p


me and izza nash
teman pengembaraan



siap sedia..1..2..3..tembakk!!!


abg beca,abg beca di tepi jalan..(nyanyi lee teww..;p)
coolll..;D





dedicate untuk our sir andrew
(pengerusi setem Malaysia)


Mr.hero..En.haqim..our tourist guide..;)
acah je ni nak ltk wit..x blh uooll..kurafat..;p


ni ke batu bersurat??
our team uol


samudera??cam lagu Nora an..;p

nice view..


kena dera..toloonngg :(


apekah??;p



otw to river cruise
on the cruise bebehh..;D



The only Mr.Zahiruddin




thanx uooll sudi membaca kisah weol kat melaka ni..(walupun ada yg kena pksa ngan I kan??hih)

kita dating lgi dalam enri akan dtg ea uol..janji taw..;p

daaaa...(;




Saturday, 28 January 2012

Melaka..Here We Come!!! (part 1)

Salam..bertemu kita lagi dalam entri terbaru..

Tanggal 14/01/2012..terlaksananya impian I nak jejakkan kaki di tempat bersejarah..Melaka Bandaraya Bersejarah. Bukan senang taw uol nak wat planning yg baeekk punyer..amik masa selama setahun,barulah ada rezeki weol( I n member2: izza nash & zahiruddin) ke sana. Alhamdullilah perjalanan  pergi balik weol selamat..;)

First sekali bila tiba kat melaka,weol g menziarahi kawan weol ( Zaid Yusoff) yg kehilangan ayahanda tercinta..inallilah..daripaNYA kita dtg,dan kepadaNYA kita kembali, takziah.;(

Bagaimanapun, insan yg masih diberi kesempatan untuk bernafas ini,haruslah terus memperjuangkan kehidupan. Selepas tu weol pun meneruskan perjalanan ke bandaraya untuk amik kawan I, Haqim( jd tourist guide weol time tu..tq;D ). Then, weol pun bergerak ke bandar hilir untuk meneroka tempat tersebut ( skema x ayat??haha)..

Antara tempat2 yg sempat dilawati oleh weol:
  • Pantai Puteri,Tanjung Keling( sampai sesat2 nak cari tmpat ni,haha)
  • Kota A'Famosa (see below for more story..;p)
  • sekadar melewati pintu2 muzium yg ada..hihi
  • Stadhuys ( berdekatan clock tower)
  • Muzium Samudera ( kena bayar taw uol,dewasa RM3, kanak2 RM1)
  • Kedai Makan Asam Laksa Claypot ( see below for more story.hihihi)
  • Jonker Walk ( time for shopping uol..hoihoihoi)
  • River Cruise ( ni pun kena bayar gak..RM10 seorang) 
Meh nak stori secara details skit apa yg ada kat kota A'Famosa tu..kat situ,uol blhla amik gmbar kat depan pintu masuk dia,ada meriam,memg ramaila tourist bergambar kat situ. Haa,uol blh gak nek beca kat situ ( I tnyala bape kena cas,abg tu cakapla RM20 satu round.blhla an..;D)..tp weol ni suma ni berjimat-cermat,so weol jalan kaki je..hihi;p 

Pastu,weol mendaki tngga( adake ayt ni??hahah) untuk ushar2 apa yg ada kat atas kota ni. Sampai je kat puncak,uol akan dihiburkan ngan alunan sora sorg pkcik ni..(blh thanla)..kat situ ada gak dijual keychain kalo uol rasa nak membeli. Kat situ gak terdapatnya bnyak arca2 bersejarah ( batu bersurat la kot...x pokus lu lam kelas..hihi) dan pling menariknya ada tempat buang duit syiling( errr..sorila uol,I lupa apa nama dia)..mitos dia-sapa buang syiling lam tu kekal muda foreverr u..(jgan caya taw..tahyul).

Tmpat kedua yg I nak share plak ialah kedai makan Asam Laksa Claypot( kedai ni pling femes kat melaka uol). Macam2 yg weol alami sebelum weol sampai kat tmpat ni,bak kata pepatah..kenala bersusah2 dulu an..hihi.. ok2,meh I share ngan uol apa jd dat nite in details.

First after weol park krta depan balai polis Melaka Tengah( jauh gak la),weol truskan misi mencri kedai makan tu..weol berjalanla,jalan..jalan..dan jalan lgi..pelik btol weol still x sampai2..smpaila weol ni da jalan smpai kat Tengkera( almostla).x puas ati, I kol kawn I td( dia blik awl,sok tu ada final). Dipendekkan citer,weol kena patah blik jalan weol lalu td( jalan taw..OMg!!) sbb weol terlepas stu simpang..adehh..perjalanan diteruskan hingga di satu persimpangan terakhir..lalula sorg uncle ni( chinese kot). Ape g,weol pggilla 'uncle 3x', tp uncle tu mcm tkot trus nak lari..hahaha..weol rasa dia ingat weol ni nak paw dia kot..adeke ptut..weol ni muka sikit punya sucii woo..las,dia tlg gak kitrg..hih( tq uncle;D ). 

Akhirnya,selepas hampir 45 minit berjalan,sampaila weol ke destinasi yg ditujui..tp alhamdullah..makanan di situ tersangattla berbaloi ngan kerja keras weol..harga dia sngat berpatutan(asam laksa berbeza mngikut jenis ikan)..time tu,weol order suma menu sama( asam laksa ikan pari ngan nasi putih) sbb x larat nak berpikir pun,perot da macam orkestra..hihi 

Seharian suntuk meredah sebahagian Melaka( muka pun da blh mask telur ;p), tepat pkol 12 tgah malam weol pun berangkat pulang untuk berehat di Kampong Ulu Gadong N.Sembilan( umah izza nash..tq makcik<mak izza nash> sbb layan weol..hihi). 

Pengembaraan pun berakhir keesokan harinya...

Jumpa di next entry  Melaka Here We Come..(part2)..daaa..

Friday, 27 January 2012

Sweet Memory..;)


Salam..ketemu kita lagi dalam entri terbaru pada kali ini..

Arini terasa macam nak bercerita pasal sweet memories la..I bet mesti uol suma ada sweet memories yg xkan dilupakan sehingga akhir hayat kan?? Maniskan memory tu smpai kadang2 terasa nak menjilat jari cam aym kfc..hihi;p walupun kdg2 ada yg sweet memories tu hadir dalam dalam bntuk duka suatu masa dulu,tp bila ia menjadi history..sumanya terasa manis spt madu an??( tiba2 rasa nak makan honeydew lak..ngeh3)..
Entri kali ni I nak kngsikan ngan uol suma salah satu sweet memory yg penah trjdi dalam hidup I..terasa jiwang meleleh plak..gelliii euuw..hahaha

Ceritanya bermula ngan sebatang pen yg menjadi rebutan(nak sign smeting kot..ingat2 lupa lak..hekhek). I yg bermata 4 ni terpandang plak sorg dak ni..blh tahan gakla(memg my taste)..hihi(gatal..;p)..tup2 nak dijadikan cerita lgi drama cam industan..weol sekelas..pe g..I ni yg memg suka ddk belakang lam kelas(gngster malaya kononya) start le menjeling2 kalo dia msk kelas..hehe..plus dia memg type budak bek ddk depan sllu..malu2 kucing..hihi

Dipendekkan lgi story,I ni daptla nb dia from my x-room8 yg memg taw I suka dak tu..from texting,I realized he was approachable. Start dat day tu,weol sllu la lepak2 stdy skali kat library,kuar tgok mvie n etc( ramai2 taw..not sorg2 k..;D) and weol became closerla..as FRIEND ok.. Kalo dalam drama,now da smpaila part suspen..hahaha. After kenal2  barula I taw dia ni femes kat tmpat belajar weol, so spt dalam drama  kat tb mestila ada yg dengki dan x suka an..macm2la da I dgar n tgok..ada yg attack kat fb..dia pun penah kena confront ngan satu geng ni..huh(kecian2);(.


klimaksnyer,keadaan pun makin jd panas cam pizza(nyum3) dan x terkawal..akhirnya dia stop belajar kat tmpat weol,and amik kat tmpat lain..after dia da g,sunyi gakla hidup ni,yela I ni x bnyak kawan ngan guys..tp weol still texting each other. Then,dia gtaw I dia da start keja kat satu badan kerajaan ni ( happy for him;D),and now,dia da mampu ada asset seniri..I doakan kebahagiaan dia walupun weol berjauhan..

Persahabatan weol x dela serapat dulu..(da x jumpa bout a year),once in a blue moon bru text each other..weol masing2 da ada life seniri yg perlu diperjuangkan..tp,bg I he is still the best memory ever happened..






credit to: izza nash


  
Jumpa next entri..daa..;)

Kembali Merencana..

Assalamualaikum..salam satu malaysia..;D

terasa  diri ini sudah lama meninggalkan laman blog..kalo nak dikira secara kasarnya sudah hmpir 2 tahun..hihi arini..alhamdullah..berkat makan tomyam yg sngat sedap di sk2 ( kedai ni nanti I cerita ea dalam entri yg len..hihi)..terasa tangan ni macam dapat power lak untuk menulis..hahaha..bukan tu je,my best frenz izza nash
(oops!! kena royalti x ni sebut??) ;p support me untk kembali menulis kat sini..
kisahnya bermula secara x lngsung dengan diskusi yg diadakan di bus stop sk2 pasal term HISTORY.( tggu pkcik bas rapid 603 lambat sangat nak buka pintu bas time tu)..
btw,korang penah terpikir x napa sejarah dalam english dorg pggil history?? bukan herstory ke?? sambil berdiskusi secara merepeknya..izza( my frenz) cakap..mgkin yg tulis sejarah ni adalah sorg perempuan tentang  sorg lelaki ni(bf diala kot haha)..pasal tu dia pggil history..ngeh3.
untuk pengetahuan korg gak..nama blog I ni pun timbul pasal diskusi tu..i cakapla.i nak wat sejarah I seniri..so,biarlah ia menjadi MyStory..;)
ini jela kot for my first entry (comeback la kononnyer..;p)..insyaallah..ada masa blog ni akan dihiasi ngan entri2 yg malatooopppp...;D